Бившият защитник на Левски Давид Яблонски няма да може да играе футбол до 2022 година заради участието му в уредени мачове в Чехия. Новината бе съобщена от полския wp.pl.

Давид Яблонски от Краковия е дисквалифициран за корупционни действия, извършени през 2012 г. Той ще може да се върне в играта едва през 2022 година. Преди години той беше изкушен от лесни печалби от сингапурската мафия и сега ще плати скъпо за това, пише полското издание.

УЕФА взе решение за Давид Яблонски  по-рано от очакваното. В сряда Чехия даде обяснения по този въпрос в Прага, а в петък преди обяд, по време на пресконференцията преди мача срещу Zagłębie Lubin, треньорът Михал Прукай  посочи, че ще може да използва услугите на защитника.

Яблонски е играч на Краковия от юли 2019 г. Той е ключов играч за своя отбор . Досега той е играл в 38 мача за Краков, в които е вкарал 5 гола, включително един във финала на Купата на Полша 2019/20 с Лехия Гданск (3: 2).

Дисквалификацията му е сериозен удар за отбора от Калужа и треньорът Прукай в момента няма на разположение нито един от четирите стопера в последния сезон.

Яблонски не можеше да избяга завинаги от миналото. Той беше дисквалифициран за корупция, която извърши през сезон 2012/13 като играч на ФК Теплице. Между 19 и 28 ноември 2012 г. тогавашният 21-годишен футболист се опита да повлияе на хода на пет мача.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук