Наставникът на „сините“ Георги Тодоров говори след контролата между Левски и Витоша Бистрица, която завърши наравно – 1:1. Треньорът бе категоричен, че целта на срещата е да види хората, които тренират с отбора, но нямат договор (Атанас Курдов, Алекс Петков, Клаудиу Тавареш), така че да бъде взето решение за бъдещето им. Тодоров отказа да разкрие от кого е останал доволен и от кого не.

Георги Тодоров обяви, че отборът се нуждае от още няколко нови играчи. Търсят се млади футболисти, които след няколко години ще могат да бъдат продадени. По този начин клубът ще генерира приходи в тежката финансова ситуация, в която се намира.

„Целта на срещата беше да видя хората, които тренират с нас и да преценим дали ще са в състояние да помогнат, да надградят отбора. В този смисъл останах доволен. В следващите дни ще разберете за кои става въпрос. Няма да коментирам от кого съм останал доволен и от кого не. Днеска беше съвсем друг мач. Аз си гледах хората, които тренираха с нас и трябваше да вземем решение за тяхното бъдеще“, започна Георги Тодоров.

„В средата на терена Боби Цонев ще помогне много. Още един човек в средата и ще изглеждаме съвсем различно. Надявам се това да е още един Цонев (визира Радослав Цонев – б.р.).

„При всички случаи може Насиру Мохамед да е полезен за нас. Във фаза защита има какво да се желае от него, старае се, мисля, че може поне да е конкуренция, защо и да не играе добре“.

„Валери (Божинов)в четвъртък получи лека контузия, която не му даде възможност да вземе участие. Има условие от собственика да свали килограми, остава му още малко, за да го изпълни. Неговият проблем е, че в Италия много са работили във фитнеса, натрупал е мускулатура. Много се старае, но му е трудно още. Като свали килограмите, нещата ще се нормализират“, сподели наставникът на Левски.

„Повечето от футболистите са били при мен в юношеските тимове. Изглежда, че така са останали някакви впечатление, за да останат в тима, а и е притегателно името на Левски. Те са наши юноши. За хората от нашата школа името Левски е много важно“.

„Имаме нужда от още футболисти в средата на терена, във всички линии. Днес в някаква степен ще си решим проблемите. Искаме да вземем футболисти, които могат в следващите години да бъдат продадени, за да може ако клубът не е добре финансово, да генерира средства. Млади играчи е най-доброто. Мен ми предлагаха един бек на 30 години, сега може да ни свърши работа, но в бъдеще…“

„Аз винаги съм бил оптимист иначе няма да се захвана. Хората не ни дават достатъчно време. Много е трудно. Виждате и днес бяха момчета от школата, които не са попаднали за мача U19. Аз съм и реалист. Преди известно време благодарих на хората от клуба, защото ако не бяхме взели тези футболисти щяхме да изглеждаме по-зле. Момчетата не са играли толкова лошо в мачовете досега, липсваше лидер вътре на терена. Когато ни вкарат гол, отборът веднага навежда главите. Срещу Монтана вкарахме първи и нещата бяха съвсем различни“, заяви Георги Тодоров.

„Стайн (Спиерингс) е в семейството си, оставихме му малко по-голяма почивка. (Тома) Даске има проблеми след мача с Монтана. На първата тренировка получи мускулна травма. Другата седмица Стайн започва тренировки. За Робърта и Славчев трябва да питате доктора. Славчев трябва да е 100% готов, за да е полезен. Робърта има неприятна контузия на пръста, може да го боли 1-2 месеца и аз съм имал, но трябва и характер“.

„Едно време беше така „Кажете ми кой играе в средата на терена, за да ви кажа какъв е отборът“. Там се раждат идеите. Ако там се спират атаки, ще сме силен отбор. Това е футболът. Много е важно да направим в средата на терена силна сплав. Жалко, че с Ната така стана, аз много го харесвах, но не зависи от нас“.

„Ние не бързаме да съберем футболисти и после да се чудим какво да правим. Полека-полека така е по-правилно. Преди е било много по-лесно като е имало пари. Разчитаме на хората, минали през нашата школа и в момента имат желание да помогнат. Другото трябва да са млади играчи, които в следващите години да ги продадем“, каза още старши треньорът на Левски.  

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук