Константин Папазов обясни подробно за заема от Стойне Манолов, който даде повод за нападки от „сините“ фенове към ръководствотона клуба. В интервю за bTV Тити бе категоричен, че парите са били предназначени за закупуването на земя, но след като сделката е била замразена, е решил да даде част от тях за заплати на играчите докато дойдат средствата от продажбата на Иван Горанов в Шарлероа. 

Папазов обяви, че заплатите за 2 месеца на футболистите на Левски възлиза на 233 хиляди лева. Веднага след идването на парите от трансфера на Горанов в Белгия „столетниците“ са си върнали заема с лихва, а тя е била дарена обратно на клуба. 

„Преди 45 дни се появи възможност да бъде купена една земя. Тогава поисках заем от Стойне Манолов. Той на шега ме попита дали не искам пари за Левски. Даде ми половин милион лева. Преведе ги, като междуфирмен заем. Не се случиха нещата по сделката и за момента са замразени нещата. На 30 юли сме се договорили с Шарлероа за продажбата на Иван Горанов. На 3 юли Наско Сираков влезе в съблекалнята и каза на момчетата, че преди 31 юли за пари не можем да говорим. Това беше причината на 31 юли половин час преди края на работния ден да решим да дадем пари на играчите“. 

„Заплатите са 233 хиляди лева за 2 месеца – за март и април. Те не бяха получавали пари от февруари. Аз смятах, че за 10 дни няма да стане нищо. Наско Сираков бе запознат с моите действия и дори каза, че Стойне Манолов ще се сърди много, ако изтече информация. Самият Манолов знае, че сделката е замразена. Грешката ми е, че не му казах за какво ще използвам парите. Излъгах го. Казах истината само на един човек и той ме предаде – Степан Хиндлиян. Смятам, че на 31 юли съм направил най-правилното нещо за Левски в този момент. Хората знаеха, че парите са от моята фирма. На 13 август дойдоха парите от Белгия“. 

„Лихвата от заема бе веднага върната в клуба с акт за дарение. Мен ме атакуваха в 22:00 часа вечерта за 5 хиляди лева гоби към КАТ. Това, че сме паднали от Царско село заради заема от Стойне Манолов е световна глупост. Това е елементарна работа. Стойне Манолов ми е дал заем за мой личен бизнес. В последните 4 години моята фирма е подизпълнител на неговите строителни обекти. Как ще пуснем на Царско село заради този заем? Левски падна заради спортно-технически проблеми. Аз най-много искам да бия Стойне Манолов. Може ли да си представите Наско Сираков да продаде мач? Категорично нямаше договорка между Левски и Царско село. Бих седнал на декетор на лъжата, ако трябва. Това е злоба, липса на морал, пошлост. Надявам се Стойне Манолов да ми прости“.

„Явно има неща, които не се долюбват от част от феновете в тези три месеца, в които има ново ръководство. Единственото нещо, което 100 процента ще се случи е да получа акциите на Левски, защото думата на Наско Сираков е повече от договор и подпис. Те ще са около 31 процента“, каза Тити.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук