От Левски е направено запитване за възможността да привлече младежкия национал Петко Христов, който е собственост на Фиорентина. Това разкри лично мениджърът на таланта Пламен Пейчев в интервю пред специализираното издание за фенове на „виолетовите“ firenzeviola.it.

Централният защитник е част от Фиорентина от 2017-а година, но няма официален мач за клуба. През последните два сезона той игра под наем в Серия С с екипите на Тернана и Бишегие.

Пейчев обяви, че желанието на клиента му е да остане част от първия отбор на Фиорентина през новия сезон, но в същото време интерес има от Левски, както и много клубове от Серия В и Серия С.

„Той трябваше да се присъедини към Фиорентина в последните дни, но трябваше да се отзове за младежкия национален отбор, който е замесен в решителни мачове за класиране на Европейското срещу Русия и Сърбия и в крайна сметка остана в България. Надявам се след това да се завърне във Флоренция“, сподели Пейчев.

„Надявам се Бепе Янчини да го забележи без да гледа в личната му карта. Петко имаше добър сезон в Бишелие и всъщност има повече от 10 запитвания от Серия С и 2-3 от В. Не само това, от Левски София също се свързаха с нас. Но нашата надежда е той да остане в първия отбор на Фиорентина“, допълва агентът.

Петко и неговият брат близнак Андреа стартират кариерата си в школата на „столетниците“, но през 2013-а решават да се преместят в Славия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук