Павел Колев отговори на всички въпроси, които му зададоха феновете в последните дни. Всеизвестно е, че един от тарторите на сектор Б Любо Костадинов атакува ръководителя в социалните мрежи, като го прикани да обясни за разходите за лагери, скандалите около новия доставчик на екипировка, както и много други въпроси свързани с управлението на клуба.

„Предстои дискусия с представители на привържениците. Още на Общото събраните се ангажирахме те да имат представители в управлението на клуба. Затова и ще обсъдим тях абонаментните карти, които са в различен ценови диапазон. Идеята е да видим дали сме се справили. В следващите дни ще създадем страница във Фейсбук, в която да събираме мнения и идеи за спасението на Левски. Обсъдили сме тази идея с феновете. Те имат голямо желание да участват дейно поне в даването на идеи. Те ще бъдат обсъдени от ръководството и да преценим кои можем да сбъднем и кои да останат за последващ период“, обяви изпълнителният директор.

„И в момента работим с Тръст „Синя България“. Аз разграничавам понятията прозрачност и отчетност. Ние работим с Тръста по отчетността – виждаме какви приходи е събрал и Левски и за какво са похарчени средствата. Тя предизвиква и много въпроси. Това, което се случва в началото на всеки следващ месец е, че аз изпращам таблица с подробности по пера откъде са дошли приходите и таблица с раходите – отново по пера. Левски е свалил завесата пред привържениците си и те са получили детайлни подробности. Това крие и рискове, тъй като има хора, които имат интерес и по една или друга причина задават такива въпроси. Няма въпрос, на който да не искам да отговора или пък да ме накара да си подам оставката. Далеч сме от мисълта, че сме перфектни и сме се справили много добре със ситуацията. Случиха се много непредвидими неща. Нямаше как да знаем февруари месец как щеше да се развие ситуацията в държавата и Левски. Има много неща, които чисто организационно трябва да се променят и ние работим здраво. Хората трябва да са убедени, че всеки, който работи в Левски дава всичко от себе си, както и че нито една стотинка не е похарчена злонамерено“, допълни Колев. 

„Истината с оставката ми е следната – гостувах в Дарик радио и обявих, че възнамерявам да подам оставката си заедно с треньорския щаб. Тогава анонсирах, че я подавам, когато се смени собствеността. Крайното решение кой е изпълнителен директор е изцяло на собствениците. Тогава обясних, че изчерпах всички лостове да се опитам да разблокирам ситуацията в Левски, който остана без собственици и приходи. На Общото събрание бе избран Надзорен съвет. Аз си подадох оставката още на първото заседание на Надзорния съвет. Заявих, че те имат правото да тръгнат по нов път и да изберат друг директор. Аз все пак съм представител на предишното ръководство. Тогава те ме помолиха да остана до 31 декември. Аз сметнах, че е морално да го направя по две причини. Първата е, че ако съм научил нещо за това как се управлява клуб са го научил от Наско Сираков и имам морелен ангажимент към него. Освен това имам и морален дълг към клуба. Това е истината с моята оставка. Тя периодично се появява в медиите с въпросителна и аз трябва да я коментирам. Тази тема е изчерпана“, каза Павел Колев.

„Към днешна дата Левски няма финансови взаимоотношения с фирми свързани с феновете. През годините е имало много такива. Имаше договор с доставчик на екипировка, в който страни бяха клуба, доставчикът и фирма свързана с Димитър Костадинов, който е Брат на Любо Костадинов. Имаше тристранен договор с фирма за изграждане на сайт и мобилно приложение. Левски още дължи над 20 хиляди лева, но няма нито сайт, нито приложение. Имаше договор за охрана с фирма на феновете. Имаше и за отстъпване на фирмения магазин, като това бе отново с фирма на Димитър Костадинов“, допълни „синият“ шеф.

„Когато станах директор на Левски имахме договор с фирмата за охрана. Тя го правеше за мачовете на Левски срещу 42 лева без ДДС на човек. Двубоите се отхраняват по следния начин – охрана на съоръжението, която е денонощна и през цялата седмица. Другата е охрана на събитие и тя се прави мач за мач. Там се плаща на човек. Юли месец 2019 говорих с един от ръководителите на фирмата и той ми обяви, че тази цена вече не ги устройва и ни предложиха цена от 80 лева. Аз изпратих предложението на ръководството. По препоръка на Надзорния съвет предложението бе прието и подписахме нов договор. Когато Левски остана без генерален спонсор помолих охранителната фирма за намаляване на цената, тъй като не можем да изпълняваме договора си коректно. Още на следващия ден се разбрахме цената да стане 65 лева без ДДС. Подписахме анекс към договора и продължихме. В края на юни започнахме преговори за подновяване на договора. От фирмата ми казаха, че цената отново скача на 80. Тогава помолих да ми изпрати писмена оферта. След няколко дни ми се обадиха и ми казаха, че фирмата търпи много негативи и се отказва от охраната. Така приключи и нашето сътрудничество. В момента се оправяме с подръчни средства. През 2019 година ние не сме имали инциденти на домакинските си мачове. С фирмата сме имали само дребни дискусии, което е нормално. Клубът иска да има по-малко стюарди, за да плаща по-малко. Фирмата пък има минимум стюарди, след което отказва да охранява. Но, на нашите мачове е имало поне по 120-140 стюарди. На последния мач с Царско село имаше 64“, разкри още той.

„Не можем да говорим за изнудване, а за различни интереси и надмощие. Едната страна иска да плаща по-малко, а другата да получава повече. Клубът никога не е бил източван чрез охранителната фирма. Тези спекулации вървят във фенските среди и клубът не трябва да взима страна. Ние сме сключили договор, плащаме си и няма как да коментираме как се разходват парите от фирмата. Имаме договори, фактури, всичко е кристално ясно. Как се случвали разходването на парите от фирмата нас не ни интересува. Единственото важно е ние да контролираме как получаваме съответната услуга“.

„Не намирам нещо погрешно клубът да работи с фирми, които извършват услуги срещу заплащане. Дори и това да са фирми на феновете. Има някакво разделение между тях. В момента най-правилното нещо за Левски е да държи линия на независимост от организирани фен структури, но това не означава, че не може да се работи с тях. Клубът обаче трябва да е предпазлив при такива отношения, тъй като се пораждат доста спекулации“. 

„Нямам право да коментирам дали има дело от страна на Петър Хубчев към Левски. Договорът му няма как да бъде подписан с друг паспорт освен германския, тъй като той има само такъв. Аз запознах треньора с бюджета за целия му щаб. Дадох му го и той го резпредели кой колко ще получава. Той и помощниците му имат клауза в договора си – при предсрочно прекратяване на контракта по вина на клуба да му се платят всички заплати до края му. Същото е и по вина на треньора – той дължи на клуба заплатите си. Това е нормална практика. Все още водим разговори с него. Не мога да кажа дали ще има обезщетение и в какъв размер. Като стане ясно ще го обявим. За момента лиценза на Левски не е застрашен“, допълни Колев. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук