Проблемите в Левски нямат край от вече дълги години. Клубът е на дъното във всяко едно отношение и се бори със зъби и нокти да остане жив. И вместо всички милеещи за Левски да обединят сили, то става обратното – самоизяждаме се отвътре. Защо ли? Защото не всеки явно успява и може да пребори егото си, да го постави на заден план, а да изведе на преден свещеното „Л“. Прилив от несъществени въпроси и нападки заливат ръководството през социалните мрежи и определени медии. Наложи се водещите фигури в Левски да се обясняват публично като в някакво пошло предаване от типа на „Сблъсък“ или „Съдебен спор“. Нещо излишно, но явно наложително – това са част от рисковете на прозрачността.

 В отегчително дълга пресконференция се казаха много истини, които не би трябвало да са публично достояние, за да се отговори на хора, които са знаели отговорите и сами. Дори са били и преки свидетели и участници на случващото се през последните не само месеци, а и години. Всичко се превърна в една пародия, от която няма никаква полза! Само загуби. В ръководството на клуба са достатъчно ерудинирани и преживели какво ли не във футбола, за да продължат в този дух. Подобна пресконференция в обяснителен характер е изключено да се повтори. Нито имат времето да отговарят на всяка Фейсбук спекулация, нито нуждата. Отбора го има благодарение на тях и правилната им организация на бюджет, преговори, споразумения, отсрочки… защото без тези неща, дори феновете нямаше да сме запазили отбора досега.

 Ръководството и не иска това разединение, а има желанието всички да сме обединени в мисията да се спаси Л-то. В момента има само губещи от тези медийни обяснения. Днес хората си загубиха целия ден, за да обясняват неща, които нямат нужда от обяснение, ако поне малко се замислят питащите. Спора, ако изобщо може да се нарече така, може да бъде потушен от неорганизираните привърженици. И това може да стане съвсем скоро със започващата мащабна кампания за членски карти. Това ще е нещо като преброяване на левскарите, всеки ще може да се заяви. А приходите могат да отделят Левски от дъното, че и нещо повече – да се даде мечтан рестарт на чисто с мечтан водач в лицето на Наско Сираков.

 Подкрепете Л-то! Само то не е преходно. Преборете егото си. Не го правите за сегашните играчи, за сегашното ръководство, за сегашните фракции, а го правите за историята и бъдещето на Л-то!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук