Френският играч на Левски Тома Даске даде интервю за френския ежедневник Ouest-France. Централният защитник разкри как се е стигнало до трансфера му в българския гранд. Французинът заяви, че е знаел клуба като име, а първото нещо, което е научил след пристигането си било, че Левски е отборът на народа и очакванията на феновете са много големи.

„Започнах да мисля за напускането на Льо Ман още преди края на сезона във Франция. През цялото лято тренирах самостоятелно. Помагаше ми фитнес треньор. Един агент се свърза с мен и ми разказа за България и Левски София, клуб, който бях чувал като име. Всичко стана за 3-4 дни“.

„Не мислих дълго, защото имах желание да играя в чужбина. Не знаех нищо за България. Реших да се възползвам от дадения ми шанс, а и все пак София е европейска столица. Идеята за приключение се вписа идеално. Само знаех, че Габриел Обертан е играл за Левски. Знаех и за Седрик Унтонджи“, разказва Даске.

„Научих някои основни думи на български, за да мога да комуникирам със съотборниците си. Аз съм единственият френскоговорящ в тима и основно комуникирам на английски. По отношение на футбола, няма големи разлики с Франция. Подходът е същият. А и нямах време да видя всичко. Най-напред научих, че Левски е отборът на народа. Има големи очаквания от привържениците. През последните години клубът премина през трудности. Тук има нови лидери и ключовата дума е „победа“. За мен това е страхотно изживяване, искам да заема мястото си. След това ще говоря на терена“, допълни Даске.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук