НКП на Левски обяви своята позиция относно охраната на мачовете на ПФК Левски.

„Националният клуб на привържениците на Левски намира за необходимо да внесе яснота, доколкото позволява компетенцията ни, във връзка с така популярната тема, предизвикваща дългогодишни страсти в общността ни, а именно охраната на мачовете на любимия клуб“, започва позицията на феновете.

“В немалък период от време цялата или част от охранителната дейност по време на спортни мероприятия, организирани от ПФК Левски, бе извършвана от фирма, близка до НКП на Левски. Това не е нещо ново, не е тайна и никога не е било. Ние винаги сме вярвали, а и все още вярваме, че най-доброто решение за осигуряване на реда на левскарски събития е именно тази дейност да бъде извършвана от хора, които са запознати с обстановката, т.е. от левскари. Въпреки проблемите през годините, ние смятаме, че стюардската система, която функционираше, донесе немалко положителни промени, намалиха се драстично хулиганските прояви спрямо предходни години и, практически, беше премахнато полицейското своеволие вътре на стадиона. Искаме да подчертаем, че НКП на Левски стои твърдо на позицията, че полицията няма място вътре в стадиона, камо ли в секторите. Но това вече е минало, тъй като НКП на Левски и близката до нас фирма вече няма нищо общо с охранителната дейност на Герена”, се казва още в позицията на НКП на Левски.

“НКП на Левски, съвместно с Тръст „Синя България“, с подкрепата и участието на мажоритарния собственик на Левски – г-н Наско Сираков, изготви подробен меморандум за сътрудничество между Kлуба и контрагенти на Kлуба. Това, в голяма степен, беше необходимо, заради неспособността на Клуба да извършва множество дейности присъщи за него и необходимостта въпросните дейности да бъдат прехвърляни на трети лица. Под патронажа и дейното участие на Наско Сираков, както и след намесата, корекцията и одобрението на Изпълнителния директор на ПФК Левски – Павел Колев, този меморандум беше предложен за подписване от заинтересованите страни. Оттук нататък, можем единствено да пожелаем успех в избора на нова охранителна фирма. Надяваме се, след обстоен анализ, да се подбере най-добрата и изгодна оферта за Левски, както и това да се представи подобаващо пред привържениците на клуба. Защото както вече знаем – Левски, това е прозрачност”, завършва позицията на НКП на Левски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук