Павел Колев разкри подбоности около финансовата ситуацията в клуба. От думите му стана ясно, че крайната цел е бюджетът на „сините“ да е 500 – 600 хиляди лева на месец. Той съобщи и подробности за заема, който клубът взе. Вижте цялото изказване на Колев във видеото:

„Вчера имахме дълго заседание на УС на Левски. Беше за разпределение за функциите на Управителния съвет. Трябваше да уточним и в каква цикличност ще се събираме. Аз ще имам ангажимента да свиквам заседанията. Разбира се, всеки от моите колеги ще има конкретни задачи. Всеки от колегите може да каже какви ангажименти е поел“, започна Колев.

„Имаме малък заем, към малка фирма. Обявихме официално сумата, за да разсеем спекулациите. Завъртяха се всякакви теории. Но нещата са прости. Единственото, което тази фирма постави като условие е тази фирма да не се центруфугира в медийното пространство. Всяка стотинка, която постъпва в Левски ще бъде прозрачно похарчена. Има важен детайл, който е свързан с разговорите, които се водят от УС и мажоритарните акционери свързани със спонсори или рекламодатели. Никой такъв спонсор не би желал помощта му непрекъснато да бъде обявявано в публичното пространство. Това би отблъснало потенциални рекламодатели. Предприемаме всякакви ходове за задържане кораба над водата. Дошлите пари вчера са похарчени за заплати на футболисти, които в момента са в съблекалнята на Левски. Оставяма настрана факта, че Наско Сираков анонсира в началото на месец юли, че в края на месеца ще започне някакво плащане на забавените заплати. Разговорите с потенциални рекламодатели или спонсори не са приключили. Нормално бе Левски да потърси вариант, клубът да вземе средства, които да бъдат използвани. Тези пари ще бъдат върнати. Водим разговори и за продажба на футболисти. Не сме се ангажирали с дългосрочна политика с теглене на заеми. Каква е лихвата? Тя е минималната – 4% годишно. Не очаквам Левски да има проблем да изплати тази сума до 2-3 седмици. Как ще се финансира клубът? Опираме до потенциални спонсори и рекламодатели. Когато имаме разбирателство, това ще стане публично“, каза още той.

„90% от нещата за продажби за спекулации. Имаме конкретна оферта за футболист в момента. Надявам се, че това ще доведе до продажба. Когато всички стъпки бъдат извървени, ще съобщим официално. Интерес към наши играчи има. Миналата седмица имаше едно събитие в света на трансферите. То бе изцяло дигитално. Над 500 клуба от цял свят бяха събрани на едно място. Можеха да разговарят един с друг. В рамките на 11 минути бе всеки разговори. Говорих с 20 клуба тогава. Повечето от тях бяха подготвени с информации за наши играчи. Това не е изненада. Това е един от начините Левски да получи свежо финансиране. В света на футбол това не е нещо необичайно. Ние имаме играчи, които предизвикват интерес и то сериозен. Въпрос е на обективни обстоятелства. В момента повечето клубове от Европа отчитат загуби. Другият сезон ще бъде тежък за всички. Нашите очаквания бяха консервативни, но смели, но едва ли ще бъдат оправдани. Надяваме се с тези трансфери да покрием солидна сума от задълженията в последните 4-5 месеца.

„Има няколко части за това, колко пари ще са нужни за издръжката на клуба. Ще можем да кажем с точност към края на септември. Свършихме огромна работа по свиване на бюджета, за намаляване на заплатите, за разсрочване на задълженията. В момента правим калкулации. Крайната ни цел е бюджетът на Левски да бъде сведен до 500 – 600 хиляди лева. Като тук да влизат вноските към НАП и стари задължения. С 300% ще се намали месечния бюджет на Левски. Вече сме далеч от тези параметри, които бяха около 1,5 милиона на месец. В август сме около 800 хиляди лева“, разкри Колев.

„Колко заплати са изплатени, мисля, че не е уместно да коментираме. Ясно е, че с 200 000 лева не можем да дадем повече от една заплата. Конкретната сума за натрупаните задължения, имам някаква представи. Вчера подновихме съвместната си кампания с Тръст Синя България от днес ще започнат отчет. В него освен приходи и разходи, сега ще има обобщена справка за целия период какви пари за постъпили и какво се е изразходвало. Точната цифра ще излезе до два дни. Грубо казано, някъде около 4-5 милиона лева са тези задължения са натрупани. Голямата част са заплати, това са 2,6 милиона, включително за юли. Имаме натрупани задължения към държава под формата на данъци и осигуровки. Прези тези пет месеца сме изплащали редовно всичко към държавата. За юли имаме данък. То не е проблем, просто влиза в тази сума“, заяви още Колев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук