Изпълнителият директор на Левски говори пред медиите след края на срещата на Надзорния съвет, Управителния съвет и феновете на „сините“, която се проведе вчера на „Герена“.  Той съобщи, че задълженията на клуба вече възлизат в размер на близо 24 милиона лева.

„По търговския закон има ясни правила за процедурата по обявяване на несъстоятелност. Не сме все още на този етап, тъй като плащаме редовно на нашите търговски партньори. Задълженията на Левски не мога да ги спомена, но вероятно общо задълженията са на стойност 24 милиона лева“.

„Коментирали сме и варианта за банков заем. Това нещо отнема време, а ние време нямаме. Има го като хипотеза, но няма реални измерения в момента“, коментира Колев.

“Няма нищо обнадеждаващо във финансовата ситуация на клуба. Приходната част се формира изцяло от даренията на хората и продажби в магазините. Надяваме се в някакъв момент да можем да реализираме приходи от билети, но на този етап изглежда имагинерно. Търсим 2 милиона и 200 хиляди, за да покрием задължения към персонала. До утре вечерта са необходими, но не вярвам, че може да се случи до края на седмицата. Ако не се случи, ще декларираме пред УЕФА, че имаме задължения – играчи, персонал и два клуба. Ще чакаме решение от УЕФА, което най-вероятно ще е наказание за Левски да не играе в Европа за следващите една или две години, в които се класира. Водим разговори и има интерес за трансфери към наши играчи, но до утре няма да стане до утре. Разговорите са за сделки, които могат да станат август. Пагубно би било, ако отборът отиде в несъстоятелност. Няма да е фатално, ако пропуснем година в Европа. От гледна точка на престиж и възможности за реклама е важно, но не е фатално”, каза още Колев.

„Над 1000 абонаментни карти са продадени. Сравнение с миналата година по това време е добре. Хората купуват абонаменти карти с ясното съзнаие, че няма да могат да ги използват в началото на сезона. Една карта струва два пъти повече отколкото предните, които направихме за полусезона. Обсъдихме дали да не ги направим на разсрочено плащане или да ги правим за полусезон.  Сега приключваме бизнес плана за проекта с членските карти, до десетина дни ще сме готови да го презентираме. При всички положения ще пуснем членски карти“, разкри директорът на „сините“. 

„Отборът се готви нормално, тренира. Мачът в Берое ще се играе. Има много футболисти, които проявяват интерес към Левски. Повечето са българи, но се намират и чужденци“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук