Изпълнителният директор на Левски говори пред медиите след края на срещатата на Надзорния съвет, Управителния съвет и феновете на „сините“, която се проведе на „Герена“.  Той разкри, че задълженията на клуба вече възлизат в размер на близо 24 милиона лева. Колев сподели, че ако нещата продължават по същия начин, без нови рекламни договори и фенска мобилизация, до 2-3 седмици Левски може да обяви несъстоятелност. 

„Не знам дали трябва да се ангажирам с конкретен срок, всичко зависи от приходната част. Ако нещата продължат както в момента, не подпишем нови рекламни договори, феновете не се мобилизират както от февруари до май, предполагам, че в следващите две-три седмици ще ми се наложи да обявя несъстоятелност“, призна Павел Колев. 

„Трябва да търсим проактивно рекламодатели, тъй като Левски е атрактивна хапка за рекламния пазар, но трябва да предложиш ползи за спонсорите, за да знаят в какво инвестират. Трябва да отчетем състоянието в икономиката на страната и не е невъзможно негативните новини от последните месеци, асоцирани с клуба, да карат рекламодателите да са резервирани“.

„В момента няма такъв договор, който да е близо до финализиране, само предварителни преговори. Имаме вече 4-ма напуснали от администрацията, но за момента нямаме индикации от други служители, че ще напускат в идните дни. Трябва да се вместим в определен бюджет, който е три пъти по-малък от преди“, допълни той. 

„Левски в момента все още съществува и не е приклюючил историята си, благодарение на феновете. За съжаление нямаме други инструменти, освен да ги призовем да продължават да помагат о този начин, както до сега, Всяка стотинка е важна и ние нямаме на кого друг да разчитаме, освен на тях. Привържениците на Левски могат да направят така, че този клуб да продължи да съществува, но могат да направят и така този клуб да приключи съществуването си“, завърши изпълнителният директор на Левски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук