Централният защитник Асен Георгиев, който спечели Купата на България с Локомотив (Пловдив) преди година, бе обявен от медиите, че е пред завръщане в родния си клуб. Екипът на „Gerena.bg“ потърси юношата на „сините“, който се съгласи да говори за своето бъдеще пред „синята“ медия на България.

Gerena.bg: Здравейте, г-н Георгиев. Благодарим Ви, че се съгласихте да говорите пред „синята медия на България“. Първият ни въпрос към Вас е продиктуван от появилите се слухове в медиите напоследък, че към Вас има интерес от Левски. Има ли нещо вярно в това и потърсиха ли Ви от „Герена“ наистина?

– Здравейте! Във връзка с появилите се слухове, искам да ви уверя, че няма нищо вярно от тиражираната информация в медиите. От Левски не са ме търсили на този етап.

Gerena.bg: Вие сте юноша на Левски и имате два сезона на стадион „Георги Аспарухов“. Няма как да не следите случващото се в клуба в момента и какъв е Вашият коментар за събитията? Какво мислите, че е бъдещето на Левски?

– Естествено, че следя всичко случващо се в Левски, все пак съм израснал на „Герена“ и това отборът, който ме изгради както като характер, така и като футболист. Надявам се скоро всичко да се нареди и Левски отново да започне да се бори за титли и купи, защото все пак това е най-големият отбор в България.

Gerena.bg: Вие сте носител на Купата на България с Локомотив и последно играхте в отбора на Хебър. Какво е моментното Ви състояние на този етап и чувствате ли се готов, ако Ви потърсят от Левски да играете? Смятате ли, че имате какво да дадете на отбора с оглед на опита, с който разполагате и с това, че сте юноша на „сините“?-

– Мoментното ми състояние е добро. Жив и здрав съм. Тренирам всеки ден и се старая да съм в добро физическо състояние. Дали има какво да дам на отбора – не съм аз човекът, който трябва да каже това. Това трябва да го направят треньорът и ръководсвото.

Gerena.bg: Спомняте ли си Вашия дебют на „Герена“? И какви спомени пазите от престоя си в Левски? Кой беше най-добрият треньор, с който сте работили?

– Да, много добре си спомням първия ми мач за Левски, макар и неофициален дебют, чувството беше наистина уникално да играеш за любимия отбор и да носиш синята фланелка. Трудно се описва. От всички треньори съм научил по нещо. Не мога да кажа кой е бил най-добрият.

Gerena.bg: Господин Георгиев, не можем да не Ви върнем към онзи славен за Левски момент, към който и Вие бяхте съпричастен, а именно мача с Гент, който „сините спечелиха с 3:2. Какво беше чувството в този момент да си част от този отбор?

– Този мач никога няма да го забравя… Беше едно невероятно изживяване. Целият стадион цял мач не спря да пее и да подкрепя отбора. Чувството на терена беше неописуемо.

Gerena.bg: Ако ръководството на Левски Ви потърси, Вие бихте ли се завърнал у дома, въпреки сериозните проблеми в клуба към момента и финансовата криза?

– В Левски бих се завърнал винаги, когато треньорът и ръководството решат да се обърнат към мен, без да имам никакви финансови претенции.

Gerena.bg: На финала на нашия разговор, какво бихте искали да пожелаете на феновете на Левски, които доказаха, че са феноменални с всичко, което правят за любимия си отбор, което е без аналог у нас?

– На феновете на Левски искам да им пожелая първо да са живи и здрави и да продължават да подкрепят любимия отбор, както го правят досега. И съм сигурен, че някой ден всичко това, което изстрадаха, ще се върне и Левски ще заеме мястото, което заслужава, а то е именно първо място!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук