Дългоочакваното от много фенове подмладяване, побългаряване и връщане към левскарските корени най-накрая започна да се осъществява. То не става естествено и пожелание, но пък е факт и вдъхва нови надежди и оптимизъм сред „сините“ фенове в тежката финансова и игрова криза. Вече повече от 10 години Левски не е печелил нищо, не е направил нищо запомнящо се, нито в Европа, нито в България, изключвайки позорно загубените два финала за Купата на България. Въпреки че през тази декада минаха стотици знайни и незнайни чуждестранни войни, които източваха клуба, докато таланти от „синята“ школа бяха пренебрегвани и принуждавани да търсят развитие извън любимия си клуб. Логично се стигна до време, в което отборът трябва да се върне към корените си, за да се изчисти от натрупаните дългове най-вече заради грешната политика с привличането на скъпоплатени и нискокачествени чужденци. А какъв по-добър преносител на левскарщината, ако не Георги Тодоров, който е отдал живота си на Левски и го е прекарал основно на Герена. „Синият“ специалист спокойно вече може да го наричаме „постоянния“ треньор на Левски, а не „временния“. Той се е нагърбил с тежката задача да издигне от пепелта „Отбора на народа“, сглобявайки колектив от млади българи, предимно минали през школата на Левски.

 Само два дни имат настоящите футболисти да решат дали да останат в отбора при тежката финансова криза, в която се намира. А тези, които ще продължат, със сигурност ще имат големи сърца и ще направят всичко възможно клубът да не изглежда обречен в първенството през новия сезон. В същото време самият Георги Тодоров води преговори с бивши юноши на Левски, които вече са натрупали опит в България и чужбина. Такъв пример са братята Цоневи, както и голмайсторът Стивън Петков. Много ще се разчита и на вече доказалите се като лидери и бойци играчи от сегашния състав – Иван Горанов, Ники Михайлов и Симеон Славчев. Последният се възстановява от тежко разтежение и още една седмица ще тренира на облекчен режим преди да се включи наравно с останалите в подготовката. Славчев категорично заяви на първата тренировка, че остава и със съотборниците си е готов за битка!

  Левскарското се носи и от младите играчи, които ще наложи Георги Тодоров в първия отбор. Ярки примери за това са Патрик Галчев, Коце Илиев, Марин Петков, Мартин Петков и обещаващият вратар Иван Андонов. В клуба се завръщат и други „сини“ сърца като Илия Димитров, Деян Иванов и Атанас Кабов. Кабиньо обаче е сериозно примамван от Локомотив Пловдив и до един-два дни ще стане ясно къде ще предпочете да продължи кариерата си.

 Преди първата официална тренировка за сезон 2020/2021 треньорът Георги Тодоров даде пресконференция, на която видимо беше в по-добро настроение и зареден с повече оптимизъм, отколкото преди 10 дни в края на изминалия сезон. Този положителен заряд се пренесе и на самата тренировка. Тя премина в отлично настроение особено на огромна част от българите, докато от чужденците единствено Янис Каргас изглеждаше щастлив и с огромна енергия участваше във всички упражнения. Очаквано по-лежерно го раздаваха Стайн Спиерингс и Паулиньо. Нидерландецът даже получи контузия в средата на тренировката и напусна терена с коляно бинтовано в лед, но отбеляза, че няма нищо сериозно. На няколко пъти за отличните си качества загатна младият вратар Иван Андонов, който е набор 2003-та. Но си личеше и напрежението у него от това да тренира с първия отбор. Само по-бързата му адаптация може да му помогне в израстването. Очевидно и подкрепата от опитните му съотборници на вратарския пост ще му е от огромно помощ. Георги Георгиев и Ники Михайлов не спираха да дават съвети на младока.

 В края на тренировката отлично настроение демонстрираха и помощниците Мечо Телкийски и Тодор Симов, които се включиха в майтапите с футболистите. Георги Тодоров предупреди момчетата, че след два дни започва същинската част от подготовката и дотогава отборът трябва да бъде в голяма степен сглобен. А ще бъде и то с основно „сини“ сърца.

 Така се дава истински рестарт на отбора, а не, както всяка една от изминалите години – напускат 10-15 чуждестранни играчи и се появяват нови такива. През това време „сините“ фенове проявиха биволски нерви и търпение към нискокочествените странници. Сега обаче имат възможност да дадат пълната си подкрепа на български млади футболисти, които знаят какво е Левски и няма да играят само за пари. Това е сигурно! Левскарщината се връща на Герена!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук