Константин Папазов използва личния си профил в социалната мрежа Фейсбук, за да внесе яснота по казуса с новата екипировка на Левски.

Ръководството на клуба реши да прекрати вече подписания договор с Macron, за да подпише с Joma. Това доведе до въпроси сред феновете защо се прави при положение, че така клубът рискува да бъде съден от първоначалния си партньор.

Папазов обаче заяви, че всичко това е направено в името на финансовото оцеляване на клуба. По договора с Macron Левски е трябвало да плати непосилната в момента сума от 140 хиляди лева, докато Joma осигурява на отбора безплатна екипировка.

Ето какво точно написа Тити:

Здравейте,в подкрепа на нашите обещания за прозрачност,намирам за уместно да запозная всички с така шумно отразяван договор за екипировка с Joma.
През месец декември собствениците на клуба започват преговори за екипировката сезон 2020/21.Държа в тази връзка да отбележа доста важен факт.Клубът има в този момент действащ договор със Спорт Депо валиден и за сезон 20/21.
Януари месец,мощните финансово собственици подписват договор с Macron при условия,които днес ние не може да си позволим.
При новосъздадената ситуация в клуба за нас сумата от близо 140 000лв,които трябваше да заплатим авансово за екипировката би било кощунство спрямо всички наши служители в администрацията.
За пореден път на помощ се притече наш стар познат спасител.
Joma-България бяха нашият най коректен не партньор,а кредитор за юбилея.Цяла синя България помни вековната фланелка.
През м.септември 2017 бях помолен от Евгени Русев са бъда медиатор на среща между него и Валентин Николов от Joma.Темата на срещата беше желанието на клубът да бъде прекратен предсрочно действащият в момента договор с Joma и това да стане без неустойки за Левски.И тогава и сега повторно БЛАГОДАРЯ на г-н Николов за жеста,който направи към клуба.Думите му бяха „Левски не се съди“.Давам тази информация за пример как постъпи Joma с Левски и как сега получи своя коректен реванш.Macron e марка с огромен ръст в последните години.Нито за миг не сме поставяли под съмнение качеството на продуктите им.Има много просто обяснение.В сегашното състояние на клуба винаги бихме предпочел екипи без пари(смятам,че Левски го заслужава)вместо 140000лв,които наистина ти ние нямаме.
Относно пропуснатият 1млн.за три години от бъдещи продажби на екипите за фенове,имам уверенията на Joma,че резултати ще са над 1.2млн
Екипировката е важна,важна е цената,важно е качеството,но най важно е да се купува от феновете.Ние смятаме,че сме взели правилното решение за Левски.
Още веднъж потвърждавам,че по никакъв начин не отричам основателите претенции на представителя на Macron,г-н Георгиев.Знам,че той е вложил много време и личен авторитет да реализира този договор.
От името на клуба му се извинявам за причиненото неудобство и компрометиране пред неговите партньори.Позволявам си обаче още веднъж да му дам примера,как постъпиха от Joma през 2017 и не осъдиха Левски.Винаги морала натежава над качеството и парите.
В мое лице г-н Георгиев има сериозен кредит.Аз знам,че договорите са за да се изпълняват.Губя от авторитета си,но печеля финансови интереси за Левски.

.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук