Феновете на Левски ще могат да придобият 10% от акциите на клуба. Новината съобщи Тити Папазов, който държи 35% от собствеността на „столетниците“.

Процентът от акциите на Папазов ще бъдат пуснати в продажба, за да бъдат генерирани така необходимите свежи финансови постъпления по пътя към стабилизирането на клуба. Това обяви баскеболният треньор пред „Труд“.

„Работи се по пускането в обръщение на 5-10% от акциите на клуба. За целта се съветваме с юристи как да стане, г-н Тодор Батков също помага. Каквото зависи от нас за оцеляването, ще бъде направено. Спекулираше се, че едва ли не ще получаваме помощ от небето, а такова нещо не се случва“, каза Тити.

Той допълни, че клубът няма да се моли на никого, освен на феновете. „Те доказаха безрезервната си любов в най-тежкия момент в историята. Сега имам чувството, че някой умишлено пречи на клуба. Сираков направи голям жест като ми даде тези 35% акции и е ясно, че те са инструмент за придобиване на финансови постъпления. Пускаме 5 или 10% в продажба, но ако има голяма компания, която е готова да вземе повече, аз съм готов въобще да се разделя с тях. Ще си оставя една акция за спомен. Повече яснота ще има след избора на нов надзорен съвет, което ще се случи на Общото събрание в петък. Сега се търси законова форма как точно да се процедира. Както вече казах, г-н Батков ни помага. Той притежава опит по темата, след като имаше подобна спасителна акция през 2015 година. Печатането на акциите трябва да се направи в оторизирана печатница, да имат воден знак, но и да бъде юридически издържано. В противен случай има опасност хипотетично при следващо Общо събрание да има 30 хиляди души. Акциите ще бъдат с номинал от 1 лев за 1 акция. Това прави 10 млн. и 700 хил лева. Уверен съм, че много от онези фенове, които си купиха акции през 2015-а, сега ще искат да вземат още. Левски доказа, че е най-голямото нещо в България…“.

„Единственото нещо, което може да попречи на Левски в момента, е да не бъде изряден към държавата. Това наистина може да събори клуба. Трябва да бъдем безупречни, както бяхме до момента, благодарение на привържениците. Това показва колко голяма е любовта, която генерира Левски. Остават още 28 месеца, ако не се лъжа, от договора, който сме подписали за разсрочено плащане с НАП и трябва да продължим по същия път. Тепърва започва да набира сила продажбата на абонаментни карти, приходите от които ще отидат за погасяване на вноските. Вярвам, дори съм убеден, че ще подобрим рекорда от 5800 продадени абонаментни карти. Левски доказа, че е най-смисленото и обичано нещо в държавата. След Общото събрание в петък ще има още по-мащабна кампания. Убеден съм, че ще докажем, че любовта е по-силна от класата на футболистите. На Запад фенове си купуват абонаментни карти заради Роналдо, Меси, Бейл, а у нас ще е заради любовта към Левски. Без значение от това кой е на терена. Вярвам, че феновете ще изкупят стадиона.“, допълни Папазов.

За финал той коментира и възможността за евентуален фалит на Левски: „Такъв може да има, ако някой прояви претенции. Ние трябва да бъдем изрядни към държавата. Авторитетът на Наско Сираков е доказан и съм убеден, че нито един футболист от настоящия отбор няма да посмее да заведе дело срещу клуба. Самите играчи осъзнават какви договори с огромни заплати са подписвали и в същото време какви са били резултатите. И сега съм сигурен, че ще проявят разбиране. Аз на 100-годишнината дадох обещание да честваме по още по-грандиозен начин 111-та годишнина и искам да го спазя.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук