Андрей Аспарухов, използва личния си профил в социалната мрежа, за да изкаже възхищението си от капитана на Левски Живко Миланов, който след полуфинала реванш с Локомотив (Пловдив), сподели, че прекратява състезателната си кариера заради белодробно заболяване.

„За мое съжаление Живко Миланов е един от футболистите, чиято кариера не можах да проследя, но дори и от малкото мачове в които съм го гледал от “синята приказка”, и от тези след завръщането му ми стана ясно, че той е лидер, и то голям!

Лидер, какъвто Левски не е имал от много време – израстнал на “Герена”.

Това е много важна подробност, защото за съжаление такива хора са изчезващ вид. За да си лидер, и то защитник, изисква огромен потенциал, като човек и футболист. Изисква вяра в теб извън футболното поле. Изисква любов към клубът, който те е създал, и към спорта, който практикуваш. Изисква големи жертви, – семейни, финансови, към здравето си….въобще към всичко.
Най-важното обаче е, че един лидер, като Живко Миланов, живее с тези жертви, но няма право да се извинява за неуспехите
си със тях. Това му отношение го отделя от останалите и го превръща в лидер.

Няма как това, което футболисти, като Живко Миланов дават на отбора си да бъде искано от други. Другите са просто наемници и последователи на лидерите. Другите идват заради лидерите и се доразвиват покрай тях.

Много лесно се употребяват клишета, като “не сте достойни за синята фланелка”, “ не оставяте сърцата си на терена” и много други, но реално погледнато това може да се изисква САМО от лидерите, но те никога няма да изоставят отбора си, защото знаят какво е „Левски”, а той им е на сърцето.

Живко Миланов, като истински лидер, никога не остави отбора на сърцето си!
Жив и здрав да е!“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук