Синият капитан Живко Миланов оповести причината за взетото от него решение да спре с футбола, което учуди много от привържениците на Левски. Той обяви, че е бил принуден да вземе тежкото решение, след като е бил диагностициран с белодробно заболяване преди 3-4 месеца.

„Изчакахме доста време преди да обявя решението си, за да се потвърди диагнозата. Не искам да навлизам в детайли – само ще кажа, че е доброкачествено. С оглед на това, че засяга белия ми дроб трябва да се откажа от професионалния футбол, но ме увериха, че всичко ще е наред. Искам да благодаря на моето семейство, че през всичките години са до мен, обичам ги! Искам да благодаря на всички, които са ми дали възможност да играя за тоя велик отбор и да запиша името си в историята. Докторите казаха, че е най-лекото, с което съм се отървал. Затова избрах този мач днес, за да не е приятелски. Исках така да ми свърши кариерата, когато аз спра, а не нещо да ме отказва. От днес ставам и аз фен, ще гледам отстрани“, сподели Миланов. 

„След като 25 години от живота ми са минали във футбола, най-вероятно ще се занимавам в тази дейност. Ще премисля нещата. Имал съм много хубави мигове. Казах им и на младите момчета, че най-хубавият миг беше, когато ме извикаха да тренирам с първия отбор. Само да тренирам. Те трябва да помислят повече за раздаване, отколкото за някои други странични неща. Като мой наследник виждам Ивайло Найденов, трябва да му се даде шанс, има качества, които може да развие в следващите години. Стаси, Юруков, Мартин, всички млади момчета имат шанс. Сега ще имат още по-голям шанс, но всичко си зависи от тях. Трябва да започнат вече да показват характер, всичко си зависи от тях. Нормално като баща мечтая синовете ми да играят за Левски, но това ще си го определят те. На мен никой не ми е помагал, те ще си покажат сами дали имат качества да играят тук. Преди 20 години едва ли съм си мечтал, че ще изиграя всички тези мачове и че ще имам такова изпращане. Апелирам феновете да са още повече сплотени и да се опита да излезе от тази ситуация. Ясно е, че само с феновете няма да стане, хората в клуба ще се опитат да направят всичко необходимо. Всичко ще е прозрачно, няма да бъде източван клуба, както е ставало в годините след напускането на Тодор Батков. Оптимист съм, Левски е най-големият клуб в България, това се доказа в последните месеци. Надявам се да има левскари с възможности, защото повече хора нямат възможност да издържат отбор с капацитета на Левски. Надявам се Левски да намери спонсор, който да го издържа в следващите години“, каза още сърцатият защитник на „сините“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук