В 26-ия кръг Левски записа дълго чакана победа като гост с 3:1 срещу Арда. Някои играчи на „сините“ показаха ново по-добро лице още в първия мач под ръководството на Георги Тодоров или демонстрираха позабравена форма. Паулиньо бе един от тези играчи. Според Instat (една от най-големите платформи за футболна и спортна статистика, в която всичко се оповава на числата, като се взимат предвид десетки индекси и показатели) той е дори играч на мача с индекс 338.

 Очевидно бе и на терена, че бразилецът се наслаждава на играта си в атака, освободен от защитни задължения. Така той можеше да демонстрира качествата си и да бъде по-ефективен в нападение. Отбеляза гол, има над 80% успешни пасове, цели 12 спечелени единоборства и 7 от направени 11 успешни дрибли. Понесе и голям брой удари и нарушения, което разбира се не влиза в статистиката. Този индекс му отреди място и в идеалния отбор на кръга.

LEVSKI.BG

  Според Instat коефициентите на играчите в „Единайсеторката на кръга“ място намери и централният защитник Янис Каргас. Той също се отличаваше ефективност в играта си. В първи мач, откакто е пристигнал в Левски, не направи нито едно от типичните си задържания на топката или самоинициативни пробиви, които често завършваха с контраатаки за противниковия отбор. Досега единственият защитник на Левски, който е попадал в идеалния отбор на кръга според Instat индекса си, бе разбира се Холмар Ейолфсон.

 Интересното в този отбор на кръга е, че той се допълва от трима играчи на Лудогорец, трима на Берое и по един на Етър, Славия и дори Царско село. Няма нито един от дербито между втория и третия в класирането цска-София и Локомотив Пловдив, което показва, че нивото на футбола е било доста ниско в този двубой, въпреки претенциите на играчите им.

LEVSKi.BG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук