Време е за рестарт не само на българската еfbet Лига, но и пореден такъв за Левски. През последните години заради политически и бизнес войни за стотици милиони левове най-обичаният футболен клуб в България бе използван като оръжие между враждуващите страни. И докато се подхвърляше в ръцете на съмнителни собственици, които се упражняваха как се ръководи футболен клуб, логично се отправи към дъното. Но феновете не позволиха то да бъде докоснато и държат на повърхността вече половин година любимия си отбор.

Проблемите провокираха дългоочаквано обединение на всички привърженици. Заедно направиха своя категоричен избор на това кой да бъде начело на клуба – легендата Наско Сираков. Само три дни преди рестарта на първенството Вълка пое акциите в свои ръце и усилено работи за съставянето на успешен план за изплуване от блатото, в което отборът е захвърлен. С получаването на близо 87 процента от акциите на клуба Наско Сираков вдъхна неизмерим оптимизъм във всички сини привърженици. До последния левскар са единни зад него, изграждайки огромна „синя“ армия, която вярва в своя лидер.

Това несъмнено се отразява и върху футболистите, които вече месеци наред не мислят за футбол, а за бъдещето си, за парите си. Сега обаче ще трябва и са длъжни да мислят само за футбол, защото могат да са спокойни, че клубът ще се стабилизира в кратки срокове. Сираков работи неуморно последните седмици в решаването на десетките належащи проблеми. Води тайни и явни срещи с влиятелни приятели, с бизнесмени, евентуални нови инвеститори, бъдещи нови членове на управителния съвет и т.н. Всички, които обичат Левски, чакат с нетърпение пресконференцията на 10.06.2020, на която официално Наско Сираков ще си влезе в ролята на собственик на любимия си клуб и ще обяви какво ново чака отбора и какво старо ще бъде продължено.

А програмата за развитие, която се изпълнява от вече година, под ръководството на Павел Колев, е отлична основа. Правилното харчене на всяка стотинка, наложено отново от Павел Колев, също е отлична основа. Прозрачността в разходите, приходите и управлението в клуба, наложени пак от Павел Колев, са поредната отлична основа, на която да се стъпи сигурно. Но повече от сигурни са други две неща – Единакът вече си има армия и факторът „Сираков“ е гарант за успехи. Гласът на Левски пак ще се чува и ще тежи. Вече се вижда ясно страхът във враговете на клуба. Вече са и по-тихи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук