Владимир Станков е четвъртото ново попълнение на мъжкия волейболен отбор на Левски. 23-годишният разпределител вече тренира с групата на клуба, съставена предимно от юноши. 190-сантиметровият плеймейкър е смятан за един от най-добрите състезатели на своя пост у нас. През последните две години Станков бе в разширения състав на националния отбор, като миналата година дебютира и в Лигата на волейболните нации.
Кариерата му до момента премина в ЦСКА, където игра успешно с Христо Цветанов, който пък се завърна в „Левски София“ за един прощален състезателен сезон.
Станков ще заеме мястото на Делчо Раев, който бе основен разпределител на тима ни през последните две години. Благодарим най-искрено на Делчо за отдадеността му в работата и му желаем много успехи!

Ето и първото интервю на Станков като състезател на „Левски София“:

–  Влади, добре дошъл в „Левски София”. Вече няколко дни тренираш тук, какви са първите ти впечатления?

– Благодаря, чувствам се много добре в момента. Тренираме с юношите от близо седмица, засега всичко върви нормално. Всички ме приемат много добре, с някои от момчетата се познаваме от години.

– Трудно ли взе решението да преминеш в нашия клуб?

– Имахме няколко разговора със старши треньора Андрей Жеков и поради обстоятелствата покрай пандемията имах достатъчно време да си помисля на спокойствие. Това беше най-добрият вариант за мен, взех правилното решение.

– С какво те привлече „Левски София”?

– Основната причина, поради която идвам тук, е старши треньорът Жеков. Всички знаем, че той беше един изключителен разпределител на България, и ще имам възможността да черпя много знания от него.

– Ще играеш отново с Христо Цветанов, с когото бяхте съотборници през последните три години. Това вдъхва ли ти допълнителна увереност?

– Наистина имаме много добър синхрон с Христо и се радвам, че и тази година ще можем да играем в един отбор.

– Имаш ли приятели сред другите състезатели на клуба?

– Да, с Гордан Люцканов сме близки от няколко години. Вярвам, че ще се сприятелим и с останалите момчета от отбора.

– Отборът на „Левски София” ще е различен в сравнение с този от последния сезон. Какво очакваш от новата кампания?

– Да, видно е, че се изгражда нов отбор, привличат се някои доказани и класни състезатели като Христо Цветанов и Владислав Иванов. Надявам се със своето присъствие да допринеса за успешното представяне през новия сезон.

– Какво би казал на феновете на „Левски София”?

– Надявам се да ме приемат добре, ще дам всичко от себе си, за да ги зарадваме.

– Вече си част от националния отбор, докъде се простират амбициите ти?

– Искам един ден като се обърна назад да си кажа, че всичко, което съм направил, си е заслужавало.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук