Нидерландският сайт In de Hakken, организиращ посещения на футболни дербита вярва в спасението на Левски. „Бъдещето на Левски e розово, независимо от състоянието му в момента“, пише журналистът Бой де Хаан.

„Клубът преживява криза далеч по-рано от събратята си в Нидерландия и Белгия. Без пандемия, без война. В нощта между събота и неделя обаче привържениците му подпалиха София (б.р. зарята в чест на 106-годишнината). Те излязоха да пеят заедно. Събра ги любовта към Левски. При това тя е много дълбока. По време на последното дерби бяха събрани 500 000 лева, но целта е да се съберат още 1,5 милиона до края на сезона, за да се покриват заплатите на играчите и дълговете.

Клубът има сериозни приходи от „виртуални билети“. Стадионът бе разпродаден и без да има мач. Парите се набират и чрез дарения. Привържениците на Лацио, които са в близки отношения с тези на „сините“, също дариха. Всичко обаче бе забравено миналия уикенд, Левски стана на 106 години и това бе важното. Легендата Наско Сираков иска акциите и има пълната подкрепа от страна на привържениците. „Левски е основан от патриоти! Затова трябва да го запазим“, казват те“, пишат още в Нидерландия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук