Ден преди рождения ден на Левски синът на иконата на „сините“ Андрей Аспарухов отправи послание в профила си в социалната мрежа Фейсбук, където сподели, какво точно означава за него любимият отбор. Публикуваме написаното от Аспарухов без редакторска намеса:

В навечерието на 106-тата годишнина се попитах, какво е “Левски” за мен?
Отговорът се оказа не толкова лесен. Все пак от всичките фрази се открои една –
“Левски” е идея!

Наистина , колко просто казано – Идея….
Думите са на Рихард Езра, един от многото интелектуалци, видяли в “Левски” нещо повече от клуб.
През тези 106 години никой не се интересуваше, дали името е сменено, или успехите не са очакваните. Победите и загубите са мерило за обикновените отбори. Нашият не е обикновен, защото е кръстен на Апостола, и това някакси задължава. Нашата публика през годините е показала, че да гледаш мач на “Левски” е привилегия, и дори да падаш с 6:1 на Герена, да имаш сили да извикаш “Ама Патрата какъв им го заби”!

У нас няма други отбори, създадени в градинка, от ентусиазирани момчета, които да имат почитатели във всяко кътче на България! Това е признанието, което в поредните трудни времена трябва да помним и да пазим!
Признание, за което са допринесли плеяди от таланти със сини фланелки.

Най-трудно се оказва настоящето. Разединени и несигурни, но все пак с общата любов – “Левски”!
Надявам, в навечерието на годишнината, всеки да отдели минута, и да си зададе същият въпрос: Какво е “Левски” за мен? Отговорът ще ни помогне да намерим верния път, и да излезем от тези тежки времена. Всъщност така, както го правим 106 години….

Честит празник!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук