Отклонена е оферта за спонсорство на чужда офшорка за 18 млн. евро за 3 години

Павел Колев говори пред медиите след проведения днес Управителен съвет на „Герена“. Ето какво каза изпълнителният директор на „сините“:

„Първа точка беше разглеждане на възможността за свикване на Общо събрание на „Левски“. На 6 юли ще свикаме такова, ще има и втора дата – 22 юли. Преди това не можем да го свикаме по закон, детайли едва ли ви интересуват.

Дали ще получим да проведем Общо събрание на закрито е важен въпрос, защото „Левски“ има над 1000 акционери. Ако не може, ще го проведем най-вероятно на стадион „Георги Аспарухов“.

Обсъдихме и финансовото състояние на клуба, какви приходи очакваме, трябва да увеличим малко приходната част в тази тежка ситуация. Обезсилване на акциите е доста сложна процедура, крие рискове и иска съгласието на мажоритарния акционер.

Не мога да кажа колко точно ще е нужно на „Левски“. Може би до края на юли ще ни трябват към 3 милиона, като към момента имаме 1/6 от тях.

Той допълни, че ако клубът не се справи финансово за това време, ще започне процедура по несъстоятнелност.

„Няма промяна относно акциите, каза още Колев. – Дарението от Делян Пеевски ли? Управителният съвет има позиция, че ние носим отговорност към акционерите на клуба и привържениците на Левски да направим така, че клубът да оцелее. Затова няма какво да правим, освен да приемем дарието и да го изхарчим прозрачно.

Трябва да предадем „Левски“ в добро състояние на следващото управление. Левски не се е молил за това дарение, не сме поставяли условия кой да дарява и кой не. Има дарители, привърженици и на ЦСКА-София. Всеки дарява по своите възможности, разбира се.

На нас условия никой не ни е поставял, ние нямаме задължение освен да похарчим парите прозрачно. Аз ще нося отговорността и ще понеса негативите, ако има такива. Най-добрият вариант е да дойдат тук хора, които да носят отговорността. Не мога да коментирам онлайн гласуването на Васил Божков“, каза Колев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук