Собственикът на Левски Георги Попов даде интервю пред bTV. Той внесе яснота по въпроса с джиросването на акциите към Бойко Борисов, разясни какво ще последва, ако министър-председателят ги върне обратно в Дубай и твърдо изрази желанието си Левски да продължи съществуването си.

„Не бихме желали да сме тези, които ще унищожим клуба. 87% от акциите на клуба бяха в мен. Решихме (с Васил Божков), че най-лесно е, за да няма спекулации и Борисов да е наясно, да джиросаме акциите. Той може или да откаже акциите, или да ги прехвърли на някого друг. Нашето желание е да бъдат прехвърлени на тези, които милеят за клуба. Вчера получихме писмо от легендите на три поколения на Левски. Моето искане е това писмо да бъде адресирано към собственика на клуба (Бойко Борисов), не към нас. Говорих с Наско Сираков, който прояви желание да поеме акциите от г-н Борисов и с Павел Колев да продължат борбата за спасение на любимия ми клуб“.

„Тук е момента да благодаря на феновете, които правят всичко по силите си“.

„Не мога да съветвам Борисов, апелирам към него да помогне на клуба, като запази акциите или ги предаде, на когото трябва“.

„Не съм си измил ръцете, не бягам от съдбата на Левски, искам той да живее, ние нямаме възможност в момента поради неправомерните действия срещу нас. Как да помогнем на клуба , като сме със запорирани сметки. Прокуратурата се позовава на НАП, НАП на Прокуратурата, а нямат нищо срещу нас“.

Георги Попов коментира темата, свързана с политизирането на футболния клуб:

„Мога ли да ви напомня само нещо в историята? Да не се връщаме много назад, до януари при срещата на Борисов с феновете. Последваха изявления, че трябва да бъде сменена собствеността, за да може държавата чрез тотализатора да подпомага клуба. Ако това не е политизиране на въпроса, аз нищо не разбирам. Трябва най-накрая всичко да се изчисти и държавата да не се намесва в частни дружества. Мен ме интересува бъдещето на Левски. Застанах на Общото събрание с лицето си, с обещанието пред синята общност да сме хората, които ще извадим Левски от дъното, след всички тези натрупани дългове“.

„Левски беше на дъното в момента, в който аз застанах пред феновете, поемайки акциите. Клубът имаше 32 милиона дългове, включително най-тежките към НАП“.

„Ако Борисов върне обратно акциите към нас, ще изпълним искането на ветераните. Ние не можем да го съветваме, ще се загуби много време в пътуване на акциите. Затова най-простото решение е да се спази закона и той да джироса акциите, на когото реши“.

„С феновете, с които съм се срещал, винаги са били разединени. Никой не е упълномощил Папазов да вземе акциите. Не можехме и просто да ги върнем на клуба. Така че за да се спаси този клуб, трябваше да се приемат прагматични действия. Това беше единственото прагматично действие. Казвам го на базата на изявлението на г-н Борисов, в качеството му на заклет левскар“.

„Защо не попитате г-н Божков дали Борисов му даде акциите. Аз не мога да знам. Заедно обсъждахме какво да направим. Дали ги е взел от Борисов не знам. Аз ги взех от хора, които са близки на различни кръгове – прочетете джирата на акциите и ще разберете“.

„Не съм унижавал никого, още повече Тити Папазов, не съм го срещал. Аз считам, че е редно спокойно и делово да се работи, а не да се водим от лозунги и призиви“.

„Имам представа за един мъчителен процес в оздравяването на Левски. Не бих желал да говоря от името на други хора“.

„Естествено, че не съм съгласен да вляза в историята на клуба, като човекът, който го фалира. Не бих искал Левски да фалира, с всичко това са свързани моите действия. Апелирам клубът да бъде запазен. Не смятам, че има нормален човек, който ще влага голяма част от средствата си, лични средства, за да може след това да доведе някоя структура до фалит и при това частна“.

„Бих се прибрал в България веднага, защото съм сигурен, че няма от какво да се притеснявам. Всички обвинения лежат на неясни твърдения“.

Очаквайте подробности!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук