Действието на Васил Божков с акциите е по-скоро някакъв реванш. Те в момента са замразени, по-скоро са ничии. В Търговския закон не е записано, че другата страна трябва да изрази своето съгласие, да даде индикация, че поема качеството на собственик на тези акции. Това обаче е логично и естествено. Аналог има до някаква степен със завещанията.

Това обясни пред bTV Тодор Батков.

„Джирото може да се анулира, но това трябва да се направи от господин Божков. Борисов може да го направи, но той трябва първо да приеме акциите. Премиерът изрично заяви, че не иска. Акциите са замразени. Ако няма последващо действие от страна на Попов, ерго Божков, и да се задраска джирото и да се прехвърли на друг, те просто си остават в това положение“, категоричен беше Батков.

По думите му е възможно да има последващи искове от играчите, които не са получили парите си.

„Привлякоха се скъпоструващи играчи и виждате деня Х, в който благодетеля Божков не може да плаща. Трети месец има неизплатени заплати. Всеки играч може да разтрогва договори. Може да има искове, да започнат да съдят отбора, да продължат да си търсят парите“, обясни Батков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук