Фирмата на младият симпатизант на ГЕРБ ЖИ-ПИ-Груп се оказа с 10 лв. капитал за три месеца имала близо милион оборот и две обществени поръчки

20 годишният Венцислав Манчовски от мездренското село Горна Кремена е поискал акциите на Левски, които Васил Божков джироса на премиера Бойко Борисов, съобщи бТВ. В писмо, изпратено до медиите той обещал да дава на клуба 80% от годишните приходи на фирмата си “Жи-Пи-Груп”.

Ако това не е някаква шега с близката до властта фирма “Джи Пи Груп”, става дума за твърде мъгляво и несъстоятелно предложение. “Жи-Пи-Груп България” е регистрирана през януари т.г. и има 10 лв. капитал.

В интервю за Биволъ, попитан, как смята да издържа клуба, Манчовски отговаря: “Това ще стане ясно на по-късен етап”.

Манчовски обаче се похвали, че фирмата му “Жи-Пи-Груп България” имала “близо милион лева оборот за няколко месеца” от “строителство, ремонт и реконструкция на територията на Европейския съюз”.

Това което аз предприех като предложение е не е фирмата да получи акциите на Левски, а аз лично да се заема с Левски, като смятам, че възможностите, които имам, като комуникация, като контакти, страшно много ще помогнат на Левски.

Попитан дали все пак разчита на финансов ресурс от тази фирма, Манчовски каза, че не разчита само на тази фирма, а на много фирми. Той обаче официално е собственик само на една фирма. Преди това Манчовски е работил като управител във фирмата “Алфа Тех България”, която показва скромни приходи от търговска дейност за 2018 г. – 68 хиляди лв.

Младият бизнесмен каза също, че фирмата му е спечелила две обществени поръчки, които са изпълнени, но не посочи какви. Фирмата имала над 46 човека на постоянен трудов договор и подизпълнители. В регистъра на обществените поръчки по партидата на “Жи-Пи-Груп България” обаче не се откриват възложени договори.

Запитан за сходството в имената между “Жи-Пи-Груп България” и близката до Валентин Златев “Джи Пи Груп”, той отрече всякаква връзка.

Манчовски не е от заможно семейство. Родителите му живеят в с. Горна Кремена и имат запори върху няколко скромни семейни имота от НАП, което говори за по-скоро скромни финансови им възможности.

Будният младеж твърди в своята Facebook страница, че е учил в Софийски университет, работил е като Заместник – председател сектор Телекумоникация (изписването е в оригинала) и контактно обслужване в Камара на работодателите в Република България. Посочил е и работа във фирмата “Лет Директ Строй” АД, която обаче не се открива в Търговския регистър.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук