Отборът на Левски ще възстанови тренировъчния процес в петък – 15 май. Три дни преди старта на подготовката всички футболисти ще бъдат подложени на PCR тестове за коронавирус, научи GERENA.BG.

Това става възможно, след като Министерството на младежта и спорта получи одобрение от Министерството на здравеопазването на План за организиране и провеждане на подготвителен период на професионалните футболисти, изготвен от БФС и ММС.

По време на заниманията е препоръчително присъствието на минимален брой представители на треньорския щаб.

На 13 май по време на работна среща между министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев ще бъде решено кога да бъдат подновени двубоите от Първа и Втора лига на България.

Възможните дати са 05 юни 2020 г. и 12 юни 2020 г. Решението ще бъде изцяло съобразено с основната идея да се запази здравето на футболистите.

Необходимо е те да получат достатъчно време за провеждане на нормална подготовка, за да бъде сведен до минимум рискът от контузии. Кралев и Ананиев ще обсъдят и противоепидемичните мерки, които трябва да бъдат предприети по време на мачовете.

levski.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук