Левски Лукойл ще отправи предложение към Управителния съвет на БФБ и НБЛ да въведе ограничение на броя чужденци в мъжкия елит.

Идеята на „сините“ е този брой да се съкрати максимално – до двама, или ако е възможно – без никакви чуждестранни играчи, докато баскетболът ни се възстановява от удара, който понесе от коронавируса.

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов сподели визията за подобен проект, който ще даде шанс за изява и развитие на младите баскетболисти, които в момента спират рано-рано със спорта, тъй като няма накъде да продължат.

Наставникът се върна и на решението на УС на БФБ да спре сезона в НБЛ на 16-и април – решение, на което само той не даде глас ЗА.

„Не избързахме ли с решението, очаква се отпускане на мерките, от 14 май вероятно ще отворят залите?! Отварят вече стадионите за лека атлетика, почва скоро и футбол. Само аз на 16 април като член на УС продължих да отстоявам мнението си, че трябва да изчакаме, сега е 3 май и вече се вижда как скоро могат да свършат тези ограничителни мерки. За съжаление взехме това решение, но то явно е било правилно, тъй като само от Левски Лукойл бяхме против. Все пак изпитвам удовлетворение, че съм вярвал и съм искал да чакаме – всички други искаха само да спестят две заплати. Всичко останало е скриване зад истината. Аз исках да се играе, защото вярвах, че може да се играе и защото бях сигурен, че ще спечелим. Другите се страхуваха, че няма да спечелят, затова искаха да спрат и да спестят 2 месеца разходи.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук